Η αρχική ιδέα του project ήταν να δημιουργηθεί ένα ανάλαφρο κλίμα κατοίκησης και η ικανοποίηση των βασικών αναγκών,
σε αντίθεση με την πολυάσχολη καθημερινότητα του υποκειμένου.
Ακολούθησε μια έρευνα γύρω από τις βασικές ανάγκες η οποία περιείχε την μελέτη κινήσεων ύπνου του Muybridge και τις ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Μέσα από αυτή την έρευνα προέκυψε το μπλε χρώμα σαν βασικό χρώμα για τον ύπνο και η ιδέα να υπάρχουν 2 είδη κουρτίνας που θα περιβάλλουν την κατασκευή, μια άσπρη που θα χρησιμοποιείται την ημέρα και μια μαύρη που θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Η τελική κατασκευή είναι μια ανοιχτή κατασκευή φτιαγμένη από ξύλινες δοκούς, καλάμια μπαμπού και κουρτίνες και αποτελείται από τέσσερα επίπεδα.
Στο ισόγειο υπάρχει η κουζίνα, ο χώρος φαγητού, ένα σημείο ξεκούρασης κάτω από τη σκάλα, καθώς και η είσοδος.
Στον πρώτο όροφο υπάρχει ο χώρος διαλογισμού με κάποια φυτά εσωτερικού χώρου.
Στον δεύτερο όροφο υπάρχει ο χώρος υγιεινής που αποτελείται από μια τουαλέτα compost, μια βρύση και έναν χώρο για μπάνιο.
Στον τρίτο όροφο υπάρχει ο χώρος ύπνου ο οποίος περιέχει ένα κρεβάτι που καταλαμβάνει όλο το χώρο, ώστε το υποκείμενο να χρησιμοποιεί το επίπεδο αυτό μόνο για ύπνο.
Η κατασκευή εδράζεται σε οικόπεδο στην Αγριά στο οποίο προστίθενται τρία πεύκα, για να υπάρχει σκιά στην κατασκευή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Επίσης, προστίθενται πορτοκαλιές, μουσμουλιές, λεμονιές, κερασιές και μπαξέδες με λαχανικά.
Κάτω από τις λεμονιές υπάρχει μια αιώρα για χαλάρωση και κάτω από τις πορτοκαλιές ένας χώρος φαγητού.
Επιπλέον, στο οικόπεδο προστίθενται και μια δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού από την οποία θα ποτίζονται τα δέντρα και θα παρέχεται ύδρευση στην κατασκευή.
Τέλος, στο οικόπεδο υπάρχουν δύο καλύβες, μια με τσιμεντόλιθους και μια ξύλινη, οι οποίες επαναχρησιμοποιούνται η πρώτη ως ψυγείο για τα λαχανικά και τα φρούτα που παράγονται και η δεύτερη ως χώρος όπου το υποκείμενο μπορεί να αφήνει τα πράγματα του και να ξεκουράζεται όταν φτάνει στο οικόπεδο, αλλά και να κάνει διάλειμμα μετά το γέμισμα του ψυγείου.
Ατομική εργασία: Κορνηλία Χριστοδούλου